Katuse hooldus

Kontrolli katuse olukorda vähemalt 2 korda aastas.

Hoolda katust regulaarselt

Iga-aastane hooldus

Hinda oma katuse olukorda visuaalselt vähemalt korra aastas.

Sammal teeb katuse raskeks

Kas teadsid, et 1m3 vett ja niisekt sammalt = 1 tonn lisaraskust sinu katusel?

Vaatame koos sinu katuse üle

Meil on head vahendid ja õppind mehed. Teeme puhtaks ka kõige keerulisemad ja järsemad katused.

Vaata katus vähemalt korra aastas üle

Selleks, et tagada katuse pikk kasutusiga ja korralik toimimine, tuleks sul oma katust regulaarselt kontrollida. Kord aastas on täitsa piisav selleks. Vihmavesi ise uhub suurema sodi katustelt maha (juhul muidugi, kui tegemist on kalde all oleva katusega). Ainult vihmaveele aga loota ei saa. Kontrolli regulaarselt, kas katusel on sammalt või muid asju, mis sinna ei peaks kuuluma. Lisaks katuse hooldusele on vajalik kontrollida ka vihmaveerenne ning need vajadusel puulehtedest või muust prahist puhastada.

Lisaks samblale ladestub talviti meie kliimas katustele lumi. Kui sinu maja katus on värvitud, siis üldjuhul ei ladestu lumi sellele, vaid lihtsalt libiseb alla. Kui pead katust siiski lumest puhastama (raskuse pärast, jäätumisohu tõttu vms), siis tuleks jälgida, katusele jääks peale puhastamist ca 10 cm lumekiht – see kaitseb katuse värvkatet võimalike vigastuste eest.

katuse hooldus
katuse hooldus
Väiksema mustuse ja plekkide eemaldamiseks katuselt saad ise kasutada vett ja pehmet harja. Kui oled julgem ning füüsiliselt võimekas, siis võid kasutada ka survepesurit (kuni 50 bar). Selleks kemikaale otseselt kasutada vaja ei ole, saad veega igal juhul hakkama.

Mõnikord vajab katus hooldust hoopis parandamise läbi. Kui avastad kontrolli käigus katkised katusekivid, mõrad katusekattematerjalis või suisa augud, siis tuleb sul kiirelt tegutseda.

Kui majakatus peab, siis kestab ka maja. Jälgi hoolega ka vihmaveerennide korrasolekut – mõnikord kipuvad need roostetama ning pindmine rooste vüib levida ka teistele katuse osadele.

Helista kohe: +372 515 6426

Tuleme kiirelt kohale ja teeme ära vajalikud tööd.

Kui palju maksab katuse puhastus?
Katuse pesu hind sõltub sellest, kui suur on hoone aluspind, mida katus katab.

Reeglina arvestame 1m2 maksumuseks ca 3,9€

Kui objekt paikneb väljaspool Tallinnat, siis lisandub sõidutasu 0,3€/ kilomeeter.

Näide: ca 100m2 aluspinnaga maja katuse puhastus maksab vaid 390€.

Kui tihti peaks maja katust puhastama?
Et tagada katuse pikaajaline säilimine, on hea katust puhastada ca 5-7 aasta tagant. Parim viis katuse puhastuse vajaduse hindamiseks on asjaolu, et kui katusele on kogunenud suuremas koguses okkaid, lehti või on märgata sambla teket. Või kui näed, et katus on silmähtavat tumedamaks läinud. Siis oleks aeg mõelda puhastamisele. Nii tagad oma majale terve katuse veel mitmekümneks aastaks.
Missuguseid katuseid saab puhastada?
Puhastada saab praktiliselt kõiki katusetüüpe. Kivi, eterniit, kärg, plekk. Isegi bemiit jm pehmed materjalid lähevad kenasti puhtaks. Katuse puhastuse eelduseks on, et katuse kattematerjal ei oleks aastatega oluliselt lagunenud/ katki.

Küsi pakkumist